Werken met vrijwilligers

Wat is een vrijwilliger

Vrijwilligers zijn mensen die activiteiten verrichten, onbezoldigd, onverplicht voor anderen of de samenleving, buiten de normale werkcontext en binnen een organisatie waarbij geen winst wordt nagestreefd/onbaatzuchtige doelstelling.

Vacaturebank vrijwilligers

Op de website van vrijwilligerswerk vind je een databank terug voor vrijwilligers die ene vrijwilliger job zoeken en vacatures van organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers.

Je kan je aanmelden op deze databank indien je je wilt aanbieden als vrijwilliger, of een vacature opzetten voor je vereniging/organisatie indien je op zoek bent naar vrijwilligers.

Het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk

Het portaal voor vrijwilligerswerk in Vlaanderen: www.vlaanderenvrijwilligt.be.

  • Je vindt hier alle nieuws over vrijwilligerswerk voor organisaties en lokale besturen
  • De website vrijwilligerswetgeving.be is eindelijk geïntegreerd, zodat je alles over wetgeving en vrijwilligerswerk samen op 1 plek vind. Handige schema’s om te downloaden helpen het overzicht bewaren.
  • De goede praktijkenbank succesvolvrijwilligen werd vanonder het stof gehaald: bij dossiers vind je tips en tricks. Dit onderdeel zal zeker nog groeien.
  • De relevante publicaties kan je straks downloaden in de online bib. 
  • Campagnewebsites: de Week van de Vrijwilliger en de Internationale Dag Vrijwilligerswerk hebben vanaf nu een eigen webstek: zo vind je alle nieuws en promomateriaal voor deze campagnes gemakkelijker terug.
  • Test je kennis met een eerste testje over vergoedingen, handige modeldocumenten, en nog veel meer… 

Contact Informatie