Schoolsport

Sportklassen lagere scholen

Gedurende 1 week krijgen de leerlingen van de 3de leerjaren van Meeuwen-Gruitrode diverse sporten aangeboden in het gemeentelijk sportcentrum. Ook de clubs worden gevraagd om hun sporttak te begeleiden. Tevens wordt er aandacht besteed aan de sportstructuur, infokanalen sportinstanties, ….

Themaweek Middenschool

Een weekje uitdagende sportactiviteiten voor de leerlingen van de beroepsvoorbereidende klassen van de middenschool. Deze activiteit vindt 2-jaarlijks plaats.

Interscholensportdagen

1ste graad:
 De leerlingen 1ste en 2de leerjaar van alle scholen van Meeuwen-Gruitrode krijgen in het sportcentrum een sportdag met tal van verschillende sporten en sportspelen aangeboden.

3de graad:
De 5e en 6e leerjaren van de scholen van Meeuwen-Gruitrode wisselen jaarlijks een sportdag op de sportzone en een fiets en doe-dag af. Hier maken ze niet enkel kennis met de verschillende sporten maar ook met tal van sportaccommodaties binnen onze gemeente.

Trefbaltornooi voor 4de leerjaren

De leerlingen van de 4e leerjaren maken op een voormiddag onderling uit wie de beste trefbalspelers in de rangen heeft.

Netbaltornooi voor 5de leerjaren

Een tornooitje voor alle 5e leerjaren van Meeuwen-Gruitrode dat gespeeld wordt op een voormiddag in het gemeentelijk sportcentrum. We eindigen met een prijsuitreiking voor de winnaars.

Scholenveldloop

Alle leerlingen van Meeuwen-Gruitrode nemen deel aan deze sportieve loopwedstrijd. De leerlingen die graag een plaatsje op het podium bemachtigen lopen in een aparte reeks als de leerlingen die meedoen onder het motto “deelnemen is belangrijker dan winnen”.

Deze schoolsportdag gaat door op de atletiekpiste op de sportzone te Meeuwen i.s.m. de atletiekclubs en KSK Meeuwen.

Contact Informatie