Collectie

De bib heeft een zeer ruime collectie boeken, tijdschriften, strips, cd’s, dvd’s, luisterboeken, enz…  Via de online catalogus kan je bladeren in die collectie.

Fictie en non-fictie volwassenen: Een grote collectie verhalende en informatieve boeken.

In de volwassenenafdeling vind je zowel de klassieke literatuur als de nieuwe romans. De genres kan je duidelijk herkennen op de rug van het boek: liefdesromans, historische verhalen, chicklit, biografieën, oorlogsromans, detectives, thrillers, humoristische boeken … Naast Nederlandstalige zijn er ook romans in het Frans en Engels. Voor mensen met een visuele handicap zijn er grote letterboeken en luisterboeken.

Kinder- en jeugdcollectie: Ontdek onze mooie kinder- en jeugdafdeling.

Natuurlijk hebben de kinderen recht op een aparte afdeling. De jeugdafdeling richt zich met rekken vol verhalende en stapels informatieve boeken tot alle peuters, kleuters, jeugd  en jongvolwassenen tot 18 jaar.

Het begint al met de mooiste prentenboeken voor peuters en kleuters, netjes gerangschikt op  thema. In de peuterhoek vind je specifieke cd’s en films voor de allerkleinsten.

Voor de beginnende lezertjes werden alle aangepaste boekjes verzameld op een afzonderlijke plek.

Als je al goed kan lezen biedt de jeugdafdeling je een schat aan mooie, spannende, griezelige en ontroerende verhalen. Ook informatie voor een spreekbeurt, over je huisdier of je hobby kan je hier vinden. Alle informatie werken zijn gerangschikt per onderwerp, heel gemakkelijk met elk een eigen kleur.

Boeken voor jongeren van 14 tot 18 jaar. Hier vind je verhalen die je aan het denken zetten, boeken die jouw kijk op de wereld veranderen en verbreden. Ze vertrekken vanuit de interessegebieden van oudere tieners en vormen een brug tussen de jeugdliteratuur en de collectie voor volwassenen.

En natuurlijk zijn er ook strips.

Tweede verdieping

Alle audio-visuele materialen vind je op de tweede verdieping:

  • Cd’s
  • De betere speelfilms en populaire reeksen op dvd voor jeugd en volwassenen

Toch niet gevonden wat je zocht? Aarzel niet een medewerker aan te spreken. Wij helpen je graag verder de bib te verkennen.

Bibliotheek

Contact Informatie