Buurtsportactiviteiten

7 omliggende gemeenten (Bocholt, Bree, Kinrooi, Maaseik, Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek, Peer) slaan de handen in elkaar en organiseren samen verschillende sportactiviteiten op verschillende locaties.

Bosloopcriterium:

Van september tot december kan je om de 2 weken telkens in een andere groene gemeente deelnemen aan een bosloop. Je hebt de keuze uit volgende afstanden 1, 3, 6, 9 en 12 km. Wie aan 5 van de 7 lopen deelneemt, behaalt het criterium en verdient een aandenken.

Badmintoncriterium voor medioren/senioren:

In de periode van oktober tot april wordt er in de verschillende buurtgemeentes een recreatieve badmintonontmoeting georganiseerd.

Plezier beleven komt op de 1ste plaats. Er wordt steeds dubbel gespeeld. Via lottrekking word je aan een partner gekoppeld. Wie aan 5 van de 7 organisaties deelneemt, ontvangt tijdens de laatste activiteit een tof gadget.

Badmintoncriterium

Petanquecriterium:

Van juni tot augustus wordt er in de verschillende buurtgemeentes een recreatieve petanqueontmoeting georganiseerd.

Je speelt 3 ronden. Iedere ronde wordt een nieuwe ploeg door lottrekking samengesteld zodat je de mogelijkheid hebt andere spelers te leren kennen. Er worden geen klassementen opgemaakt en geen prijzen uitgereikt.

Gezellig samen petanque spelen is van belang.

Wie aan 4 van de 6 organisaties deelneemt, ontvangt tijdens de laatste activiteit een tof aandenken. Iedere deelname geeft tevens recht op een tombolabiljet.

Skiën / snowboarden:

Tijdens de zomer kunnen jongeren vanaf 10 jaar dichtbij huis en aan een uiterst voordelig tarief kennis maken met snowboarden en skiën.

Organiseren van bijscholingen:

In het kader van het “Sport voor Allen-beleid” en meer in het bijzonder de impulssubsidies hebben de Buurtsportdiensten ook een aanbod gecreëerd om de kwaliteitsverhoging van de jeugdsportbegeleiders in de sportverenigingen te verhogen. Naast het lokaal uitwerken van diverse subsidiereglementen ter stimulering van deze kwaliteitsverhoging vonden de Buurtsportdiensten het ook wenselijk om een lokaal aanbod van opleidingen te organiseren.

Voor diverse sportclubs uit de buurtsportdiensten is “de afstand” voor het volgen van opleidingen of vormingen vaak een belemmerende factor. Hiermee bieden we hen een aanbod op maat en dit op een goed bereikbare locatie.

Contact Informatie