Afvalkalender

In de afvalkalender of "ophaalkalender" vind je de ophaaldagen van de verschillende afvalfracties. Heel nuttig wanneer bijvoorbeeld een ophaaldag samenvalt met een feestdag. Ook tref je er alle sorteerregels, de openingsuren van het recyclagepark, de adressen van de kringloopwinkels, en allerlei tips om afval te voorkomen, in aan.

De ophaalkalender valt jaarlijks eind december in de brievenbussen van onze inwoners. Ophaalkalender kwijt? Geen probleem, aan de onthaalbalie van het gemeentehuis kan je een nieuwe halen.

Je kan de ophaalkalender raadplegen via deze link, of raadplegen via www.limburg.net.

De inwoners van Ellikom en Wijshagen die meedoen aan het proefproject van Optimo kunnen deze kalender hier raadplegen.

Container niet geledigd of afval niet meegenomen?

Wanneer de huisvuilwagen je container niet ledigde, kijk je best eerst of de ophaalfirma een rood kaartje tussen het deksel van je container stak. Hierop vermelden de ophalers de reden waarom je container niet geledigd werd. Hetzelfde principe geldt voor de PMD-zak, zo zou een sticker ’verkeerd gesorteerd‘ op  je zak kunnen plakken.

Vind je geen boodschap (kaartje of sticker) van de ophalers, bel dan de dienst Diftar van de afvalintercommunale Limburg.net op het gratis nummer 0800 90 720.
Ook wanneer je een vraag hebt rond de diftarrekening (voor de lediging van de containers en de containerparkbezoeken), kan je contact opnemen met bovenstaand gratis telefoonnummer.

Contact Informatie