Aanvragen andere instanties

Fuifbussen

Limburgse jeugd-, studenten- en sportverenigingen kunnen gratis een fuifbus aanvragen als ze een lokale fuif of evenement organiseren. Je vereniging moet wel aangesloten zijn bij de lokale jeugd- of sportraad.

Meer info: www.limburg.be/provincialefuifbussen

Sabam

Je moet SABAM betalen wanneer je muziek laat horen (live of opgenomen) die behoort tot het beschermde wereldrepertorium. Ook als het gaat om een privéfuif of als je geen inkom vraagt, moet je SABAM betalen. Alleen voor 'kosteloze mededelingen in familiekring' moet je geen toestemming aanvragen en ben je ook geen rechten verschuldigd. Wel oppassen, 'familiekring' wordt eng geïnterpreteerd.

Meer info: www.sabam.be

Billijke vergoeding

De billijke vergoeding is de vergoeding die betaald moet worden voor het publieke gebruik van het muziekrepetoire van de uitvoerende artiesten en muziekproducenten.

Meer info: www.ikgebruikmuziek.be

Activiteit met gemotoriseerde voortuigen

Voor oefeningen en/of wedstrijden met motorrijtuigen dien je je verplichte aansprakelijkheidsverzekering inzake motorrijtuigen te laten goedkeuren bij de Provincie.
(wet 20/11/1989)

Meer info:
Provincie Limburg
Federale Directie, Algemene zaken en vergunningen
Universiteitslaan 1
3500 Hasselt

Paardensport en evenementen met landbouwhuisdieren

Indien je een evenement organiseert waar landbouwhuisdieren (paarden, pluimvee, schapen, geiten, konijnen, varkens, runderen) worden bijeengebracht, heb je hiervoor een toelating nodig van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.

Dit kan gaan van jaarmarkten, prijskampen, shows, sportevenementen (bijvoorbeeld een paardensportevenement zoals een jumping of een tornooi).

Deze regelgeving is niet van toepassing op het verzamelen van sierpluimvee, sportduiven en gezelschapsdieren.

Meer info:

Contact:
FAVV
Controle-eenheid Limburg
Corda Campus
Kempische Steenweg 297 bus 4
3500 Hasselt
tel. 011 26 39 84
e-mail: Info.LIM@favv.be

Contact Informatie