Aangifte huwelijk en ceremonie

Bij een huwelijksaangifte verklaren twee toekomstige echtgenoten dat ze willen huwen voor de ambtenaar van de dienst Burgerlijke Stand.

Voorwaarden

Minstens één van beide partners moet ingeschreven zijn in Meeuwen-Gruitrode.

De aangifte kan ten vroegste zes maanden en veertien dagen vóór het huwelijk opgemaakt worden.
Je kan ten vroegste huwen veertien dagen na de aangifte.

Huwelijken worden aaneensluitend ingepland volgens het eerste ingeschreven huwelijk op de betreffende dag.

Je kan elke dag huwen tussen 08.00 en 16.30 u. (behalve op zon- en feestdagen).

De aangifte moet gebeuren door beide partners samen. Indien slechts één partner de aangifte doet, moet die in het bezit zijn van een volmacht van de andere partner en een kopie van de identiteitskaart van de afwezige.

Procedure

Meld je samen aan bij de dienst Burgerlijke Stand. Indien slechts één partner de aangifte doet, moet die in het bezit zijn van een volmacht van de andere partner en een kopie van de identiteitskaart van de afwezige.

Ten vroegste twee weken na de aangifte wordt de datum en uur van het huwelijk vastgelegd. Huwelijken worden aaneensluitend ingepland volgens het eerste ingeschreven huwelijk op de betreffende dag.

Je kan elke dag huwen tussen 08.00 en 16.30 u. (behalve op zon- en feestdagen).

Kies je als huwelijksdatum een datum in een feestperiode met eventuele brugdagen, neem dan eerst contact op met de dienst Burgerlijke Stand om na te gaan of de gekozen datum mogelijk is.

Meebrengen

Gelieve contact op te nemen met de dienst Burgerlijke Stand voor een overzicht van de documenten die je zelf moet meebrengen bij de aangifte.

Bedrag

Gratis.

Contact Informatie