Rioleringswerken van start op kruispunt Weg naar Opitter - Groenstraat

8
mrt
2017

De nutswerken in de Groenstraat en de Weg naar Opitter zitten op schema en kunnen deze week afgerond worden. Aansluitend starten hier de rioleringswerken. Op maandag 13 maart begint de aannemer eerst met de riolering onder het kruispunt van de Weg naar Opoeteren met de Weg naar Opitter en de Groenstraat.
 
Om de riolering onder dit kruispunt te kunnen aanleggen is het nodig het kruispunt gedurende een week (van 13 tot en met 17 maart) te onderbreken. Verkeer moet plaatselijk omrijden:

  • Er is geen doorgaand verkeer mogelijk op de Weg naar Opoeteren. Verkeer tussen Gruitrode en Opoeteren wordt in beide richtingen omgeleid via de Weg naar Opitter en de Verbindingsstraat.
  • Aan het kruispunt met de Weg naar Opitter zorgen tijdelijke verkeerslichten dat verkeer beurtelings langs de werfzone kan rijden.
  • De Groenstraat is afgesloten van de Weg naar Opoeteren. Verkeer van en naar de Groenstraat rijdt om via de rotonde in Gruitrode en de Weg naar As.

Na deze werken wordt het kruispunt weer hersteld.

Vanaf maandag 20 maart tot eind mei gaan de riolerings- en wegeniswerken verder in de Weg naar Opitter en de Groenstraat.

  • Doorgaand verkeer op de Weg naar Opoeteren is weer gewoon mogelijk.
  • Verkeer richting Opitter rijdt via de Verbindingsstraat naar de Weg naar Opitter.
  • Verkeer naar de Groenstraat volgt nog steeds de omleiding via de rotonde in Gruitrode en de Weg naar As.

Nutswerken gaan verder in fase 2
Tegelijkertijd met de rioleringswerken, gaan ook de nutsmaatschappijen verder met het verplaatsen van hun kabels en leidingen. Zij werken vanaf 13 maart langs de Weg naar Opoeteren. De nutswerken vinden plaats in de berm en hebben weinig impact op het verkeer.
 
Opgelet: Bij slecht weer of door onvoorziene omstandigheden op de werf is het mogelijk dat de planning wijzigt.