Avondzoektocht

Het spel bestaat uit een zoektocht, waar u een weg volgt aangegeven volgens het ‘bolleke-pijltje’ systeem. Tijdens de volledige tocht passeert u 20 lichtpunten die wij aan een boom of struik bevestigd hebben, allemaal zichtbaar vanop de weg. Zoek dan binnen een straal van 5 meter een figuurpons of opdracht. De tocht is ongeveer 5 km en u krijgt 3 uur de tijd. Starten kan tussen 18:30u en 21u.

REGLEMENT AVONDZOEKTOCHT 18-11-2016

INSCHRIJVING 

U ontvangt bij uw inschrijving een plastiek mapje met:

* Dit reglement, best aandachtig te lezen!

* Blad met vakjes ‘bolleke-pijltje’ dat u de te volgen weg zal wijzen

* 1 antwoordkaart, voor het ‘knippen’ met de figuurponsen die u onderweg vindt of waarop u de antwoorden dient te noteren.

* 1 blad met informatie die u nodig heeft voor het beantwoorden van 2 van de 10 opdrachten

* 1 stylo of potlood

VERLOOP VAN HET SPEL

Wanneer u aan de zoektocht begint wordt uw starttijd geregistreerd op uw controlekaart.

Het spel bestaat uit een zoektocht, waar u een weg volgt aangegeven volgens het ‘bolleke-pijltje’ systeem. Tijdens de volledige tocht passeert u 20 lichtpunten (LED-lampje, flikkerlicht, tuinlampje, ..) die wij aan een boom of struik bevestigd hebben , allemaal zichtbaar vanop de weg. We hangen ook steeds een stuk aluminiumfolie op deze plek, zodat u ook indien de batterijen van de lampjes het begeven de plek kunt vinden. Zoek dan binnen een straal van 5 meter een figuurpons of opdracht. U knipt met de figuurpons in het corresponderende vakje of antwoordt op de juiste plaats, 10 punten per correct geknipt vakje en per correct antwoord. Volgt u correct de zoektocht, dan komt u vanzelf aan de drankstop waar u een gratis soep of warme chocolademelk kan nuttigen. U dient hier uw groepsnummer mee te delen (u kan dit terugvinden op het bolletje-pijltje blad). U krijgt maximum 3 uur de tijd voor het ganse parcours.

VERTREK

Alle deelnemers moeten vertrekken voor 21u00. Minimaal 4 minuten tussen de verschillende groepen. MAXIMAAL 8 personen per groep, met minstens 1 meerderjarige!!

Laat bij het vertrek uw starttijd noteren op uw antwoordkaart. Op de antwoordkaart zijn genummerde vakjes voorzien. KNIPPEN en ANTWOORDEN IN HET JUISTE VAKJE= 10 punten!!! Knippen of antwoorden in het verkeerde vakje = 5 strafpunten.

AANKOMST

Geef bij aankomst in het Lutgardhof direct uw antwoordkaart af bij de inschrijvingstafel. Wij noteren uw eindtijd, en u kan genieten van een welverdiend drankje….

PUNTENTELLING

1/ Correct geknipt of geantwoord = 10 punten per knip

2/ Geknipt of geantwoord in een foutief vakje  = 5 strafpunten.

3/ Maximumtijd is 3 uur. Bij tijdsoverschrijding krijgt u per minuut 2 strafpunten. Het uurwerk van de jury telt. => BIJ GELIJKE PUNTENSTAND TELT DE SNELSTE TIJD!! DE KLOK IS DUS BELANGRIJK !!

PRIJSUITREIKING

De maximale duurtijd is bepaald op 3 uur. De laatste groep moet terug zijn om 24u00. Onmiddellijk wordt een klassement opgemaakt. We trachten de prijsuitreiking te laten doorgaan tussen 00u00 en 00u15. De beste groep in het eindklassement krijgt een prijs.

SAMENVATTING 

* Laat bij het vertrek uw starttijd noteren op uw antwoordkaart.

* Uw tocht bestaat uit een zoektocht met een vastgelegd parcours via bolleke-pijltje. Indien u een verkeerde weg bent ingeslagen zal u na een aantal meter aan de rechterkant een lint rond een boom of struik zien hangen. Keer in dat geval terug naar het kruispunt en zoek de juiste weg.

* Zoek tijdens de tocht 20 figuurponsen of opdrachten in de buurt van lichtgevende voorwerpen. Deze lichtjes zijn zichtbaar vanaf de weg. Vinden jullie een figuurpons of een opdracht, knip met deze pons op de juiste plaats op de antwoordkaart of antwoord op de juiste plaats.

* Op de drankstop kan u een gratis soep of borrel nuttigen.

* Bij de aankomst in het Lutgardhof: geef direct uw antwoordkaart af.

* De maximumtijd is 3 uur. Strafpunten bij tijdsoverschrijding.

BELANGRIJK !!

- Veiligheid voor alles!!! Voorzichtig!!

- Graag respect, voor de omgeving langs uw tocht.

- We doen beroep op ieders sportiviteit: hou het plezant voor iedereen. Laat alles staan/hangen op dezelfde plaats, verstop niets, maak niets stuk. Respecteer het materiaal zodat we dat ook de volgende jaren nog kunnen gebruiken! Dank u.

- Een goede zaklamp is aangeraden (zonder is bijna onmogelijk).

- Het is verboden te roken of vuur te maken in de bossen!!

- Het terrein is niet geschikt voor kinderwagens.

- Als er nog vragen zijn, dan kan u die stellen voor de start. De jury heeft altijd gelijk.

- De organisatie is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen.

- In geval van nood kan u ons bereiken op GSM: 0494/70 31 00

VEEL PLEZIER, VEEL SUCCES!! VAN HARTE BEDANKT VOOR UW DEELNAME!!

Vertrek: lutgardhof, donderslagweg 3, 3670 Meeuwen

Wanneer

za 18 november 2017 van 18:00 tot 00:30 uur

Waar

Lutgardhof

DONDERSLAGWEG 3
3670 Meeuwen-Gruitrode

Prijs

€2.00

€ 2,00 voor leden, € 3,00 voor niet-leden: inbegrepen een gratis borrel of warme soep onderwegEen goede zaklamp meebrengen. Het terrein is niet geschikt voor kinderwagens

Organisatie en contact

Landelijke Gilde Meeuwen