Persbericht

“Bowlen in stijl” in Fitlounge in Meeuwen

Fitnesscentrum Fitlounge in Meeuwen gaat zijn sportcomplex uitbreiden met 32 meter. Als eerste in België zal het sportcentrum acht witte bowlingbanen introduceren met daarboven speciale LED-verlichting. Hiermee krijgt de gemeente Meeuwen-Gruitrode er een uniek sportgebeuren bij.

Nico Clerckx en Cheryl Bosmans, uitbaters Fitlounge: “Wij zullen het eerste bowlingcomplex in België zijn met witte banen. Door de speciale LED-verlichting ontstaan er fantastische kleureffecten en kunnen alle banen in alle kleuren van de regenboog veranderen. Hierdoor kan je bij ons echt (disco)bowlen in stijl. De nieuwe locatie zal zich ook voor bedrijfsfeesten lenen waar presentaties en bedrijfsfilms perfect afgespeeld kunnen worden. Onze mosterd voor dit concept haalden we in Nederland. Ook zullen we extra investeren in de toegankelijkheid van onze bezoekers. Zo kunnen personen in een rolstoel perfect meebowlen. Er zijn bovendien speciale bowlingballen voorzien voor personen met bijvoorbeeld reuma aan de handen.”

De uitbreidingswerken zullen begin mei van start gaan. Behalve de komst van de bowlingbanen zal de keuken verder uitgebouwd worden zodat bezoekers kunnen genieten van onder andere steengrill, gourmet, … . Daarnaast worden de kleedkamers van de sporters uitgebreid. In het najaar zullen de werken voltooid zijn.

Kurt Plessers, schepen van sport: “Om deze uitbreiding te kunnen realiseren, dient Fitlounge een stuk grond van onze gemeente aan te kopen. Ook moeten de eigenaars nog een stedenbouwkundige vergunning krijgen voor de uitbreidingswerken. Als gemeente zijn wij natuurlijk blij met deze plannen. Zo wordt Meeuwen-Gruitrode niet alleen sportief maar ook toeristisch op de kaart gezet. En zullen in de toekomst méér en méér bezoekers hun weg naar onze gemeente vinden.”

Meer info:
Nico Clerckx en Cheryl Bosmans, uitbaters Fitlounge: 011 79 42 92
Kurt Plessers, schepen van sport: 0476 43 42 39

.........................................................................................................................................................................