Containerpark - ecopunt

Praktisch

Ligging: Klein-Heidestraat 17, Meeuwen
tel.: 011 79 37 79

Openingsuren:
- maandag: 13.00 - 16.30 u.
- dinsdag: 9.00 - 12.00 u. en 13.00 - 17.00 u.
- woensdag: 9.00 - 12.00 u. en 13.00 - 17.00 u.
- zaterdag: 8.30 - 17.00 u. (doorlopend)

Het gemeentelijk containerpark, ‘ecopunt’ genoemd, is enerzijds toegankelijk voor alle particuliere inwoners van Meeuwen-Gruitrode en anderzijds voor kleine zelfstandigen, KMO’s, scholen en verenigingen in onze gemeente.

Als particuliere inwoner krijgt u toegang tot het ecopunt door middel van uw elektronische identiteitskaart. Zelfstandigen, kmo’s, scholen en verenigingen hebben toegang door middel van een badge. Deze kan aangevraagd worden bij de milieudienst.

In de folder ‘wegwijs in het vernieuwde containerpark van Meeuwen-Gruitrode’ vindt u alle info omtrent de werking van het ecopunt, de verschillende afvalfracties, de tarieven en de quota.
 
Opgelet: het in de folder vermelde tarief van € 0,15/kg voor grof vuil, asbesthoudend afval, roofing, asfalt en treinbielzen bedraagt vanaf 1/1/2013 € 0,18/kg

Belangrijk om te weten is dat de volgende afvalstoffen niét worden ingezameld op het ecopunt:
- restafval en de groente- en fruitfractie van het GFT-afval dat via de selectieve huis-aan-huisinzameling (in respectievelijk de grijze of de groene gezinscontainer) wordt opgehaald
- pmd-afval
- gashouders en/of andere ontplofbare voorwerpen
- krengen van dieren en slachtafval
- oude en vervallen geneesmiddelen en medisch afval


Verkoop compost

Op het ecopunt kan u ook compost aankopen. Het compost wordt los verkocht voor afhaling met aanhangwagen of per zak van 50 liter (zelf vol te scheppen). Klik hier voor meer info.


Het luierafval wordt selectief en gratis ingezameld op het ecopunt.

De inzameling dient te gebeuren in witte luierzakken. Deze worden gratis verstrekt aan alle jonge gezinnen met kinderen tot 3 jaar. De luierafvalzakken zijn eenvoudig te sluiten door middel van speciale flappen die u met een dubbele knoop kan dichtbinden. U kan de gevulde zakken in de daarvoor bestemde container deponeren.

Meer informatie over de luierinzameling en bedeling van luierafvalzakken vindt u hier.


De containerparkwachters Robert Houben en Ivo Haex staan steeds voor u klaar!


Meer info:

Milieudienst
tel. 011 79 01 70
milieu@meeuwen-gruitrode.be

.........................................................................................................................................................................